Märg ilu

Kui harilikult kuulen inimest kaebamas vihmase ilma üle, siis täiesti valge pühapäeva uduhommik tõotas tulla suurepärane aeg piltide tegemiseks. Ei ole mahti kurta või ohkida. Nii ma varakult teele asusingi. Kell 8.30 puhkepäeval on ju vara? 😉

Kõndisin ja maa minu kõrval oleks nagu minuga kaasa liikunud. Maa auras vaikides. Uduhaldjatele lisaks hõljusid pruuni põllu kohal valged auruneiud. Hall oli isegi taevalaotus ning nii tulid kõrgel puuladvas olevad väga valjuhäälsed kädistajad eriti hästi esile. Mida nad varakevadel küll pajatavad? Jagavad ehk oma pika kodutee muljeid omavahel? 🙂DSC08788

Sellel kevadel olen imeilusatest sinililledest kahjuks veel ilma. No ei taba silm neid kusagil. Seepärast võtsin nõuks pargipuude alla kaeda, kas ehk ülased pole oma õienuppusid avanud. Aga enne märkasin ilu oma koduõuel. Öised külmakraadid olid taandunud ja endast maha jätnud kaunid pitsilised pärlikeed.

Kohale jõudes leidsin kinnitust tõsiasjale, et kevad on Järvamaal veel väga vähe olla saanud ning ei õitse siin ka ülased. Küll aga nende longus varre otsas nupukesi nähes võib loota peatsele õitseajale. Selle asemel tabas silm teistmoodi ilu – nägin maailma igas pisikeses veetilgasas. On sellelgi oma imekspandav võlu.

 

Kui ma oma ringreisilt tagasi jõudsin oli udu hajumas ja loodust paitasid esimesed päikesekiired. Selles valguses sätendasid need pärlid eriti kaunilt ja köitsid kohe kiirelt mu tähelepanu.

Samblavaiba jäädvustusi sirvides, arvasin esimese hooga, et see pilt läheb koos teiste ebaõnnestunutega kustutamisele. Aga mida rohkem seda vaatasin, seda rohkem ta minuga rääkima hakkas. Millised vormid – stiilsed, korrektsed, sümmeetrilised ümarvormid on sellel pildil. Värvidest rääkimata. Mõnikord muutuvad suured miinused hoopis headeks plussideks. Alati ei peagi kõik olema lõpuni lahtiseletatud ja arusaadav. Kujutlusvõimele võiks ka tööd jääda. Kohe-kohe ilmuvad nende pärlite keskele hommikutantsu tantsima õrnhelesinised õhuhaldjatütred… Ilu on vaataja silmades. Minule see pilt meeldib. DSC08876

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s