Vaikne

Vaikne nädal on kohe jõudmas laupäeva. Olen ka iseend leidnud vaikimas üsna pikalt. Küllap ma koos alanud kalendrikevadega ärkan ka sellest talveunest, mis hoiab mind veel vaiksel ja rahulikul kursil. Nagu öeldakse sünnivad kõige suurepärasemad kunstiteosed ikka siis, kui inimest juhivad suured tunded – kas positiivsed või siis negatiivsed. Tundub, et märtsikuu on kadunud lihtsalt argitoimetuste najal ning mingeid ülevoolavaid emotsioone pole olnud, mis ajendaks arvutiklahve klõbistama.

Jah, ega ma vastu vaidle. Igaüks tallab oma rada ning suuri ja südantliigutavaid sündmusi pole tõesti olnud. Looduseski veel alles harjumine selle kevadega, sest õuel ja metsa all valendavad lumehanged ning öised miinused ei paku ka erilist pildimaterjali ega sinna juurde jutukest. Loomulikult on võimalik sõna seada ka valgetest lumeväljadest või hallidest hommikutundidest, aga sära ja kirge neis lugudes justnagu pole.

Täna võtsin aga ette pisikese üle-tee-retke ja sain ikka mõne klõpsu ka tehtud. Loodus hakkab end kevadisemaks ehtima küll. Varsti-varsti on esimesed hiirekõrvad puudel valla ning pajutibud näitavad praeguse hallika asemel oma kollast kuube. Loomulikult ootan ka sellel aastal esimesi paiselehti, mis tõestavad, et päike on võitnud! Tegelikult on ikka igal päeval järjest rohkem kuulda linnulaulu maja ümber, täna maandusid meie kuuseheki taha ka kiivitajad. Kas nad seal endale ka sobiliku pesaplatsi leiavad, eks see ole edaspidi näha.

DSC07977

Viimased lumelaigud aga on toredaid tegelasi täis. Päike on neist voolinud vahvad lume- ja jääfiguure. Ühe- ja kahesilmalisi, lühikese ja pika ninaga, kahe ja nelja jalaga. Kõnni ainult nina maa poole ja keera kaamerat vastavalt kujule. 🙂

Ja ka sel korral leidis tõestust väide, et looduses ei ole sa kunagi üksi. Sellised suured silmad jälgisid minu samme. 😀

DSC08010

Pühadepäraselt tuleb munavärvimine alles homme. Seega kaunid pühadesoovid püüdsin koos õhtupäikesega esimeste lumelillede pildile. 🙂 Kauneid lihavõttepühi kõigile!

DSC08030

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s